facebook

Producenci

Promocje

Olej ze Słodkich Migdałów 50ml Zobacz większe

Olej ze Słodkich Migdałów 50ml

1001

Nowy

17 Przedmioty

8,80 zł

Więcej informacji

MIGDAŁOWIEC POSPOLITY /Amygdalus Communis/  

Wieloletni krzew lub drzewo o wysokości do 10 metrów żyjące więcej niż 2 lata i wielokrotnie w tym czasie wytwarzający nasiona. Należy do rodziny różowatych i pochodzi z Azji Środkowej. Uprawiany głównie w okolicach Morza Śródziemnego: Włochy, Hiszpania, Turcja, Francja, a także na zachodnim wybrzeżu USA w Kalifornii. Owocem jest podłużny spłaszczony pestkowiec w kruchej skorupce o długości kilku centymetrów. Po wyschnięciu owoce noszą nazwę migdałów, które w handlu są sprzedawane jako bakalie. W przemyśle kosmetycznym wytwarzany jest z nich olej migdałowy, który jest składnikiem wielu kremów, mleczek i lotionów.

NATURALNY OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW /Prunus Amygdalus Dulucis Oil/  

Olej uzyskiwany w procesie tłoczenia na zimno słodkich migdałów. Ciecz w postaci przezroczystej i praktycznie bezwonnej zawiera wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych, proteiny oraz witaminy A, B1, B2, B6 i D. To naturalne rozwiązanie problemu każdego typu skóry oraz cery, szczególnie wrażliwej, suchej oraz dojrzałej. Doskonale tolerowany i wchłaniany przez skórę, dobrze rozprowadzony nie daje efektu tłustości. Olej migdałowy jest stosowany w leczeniu stanów zapalnych skóry, podrażnień, egzemy i łuszczycy. Polecany szczególnie do demakijażu, ponieważ jest bardzo lekki i łagodny.

Olej ze Słodkich Migdałów oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny. 

SPOSÓB UŻYCIA

  • w czystej postaci bezpośrednio na skórę.

  • idealna baza do rozcieńczania naturalnych olejków eterycznych i innych olejów bazowych

  • dodatek do kremów, balsamów, mleczek .

  • naturalna odżywka do włosów - zmiękcza, nawilża i poprawia blask wysuszonych włosów. Wcierając olej migdałowy w końcówki, uchroni włosy przed chlorem, słońcem i wodą.

  • produkcja mydła - Olej ze słodkich migdałów łatwo się zmydla. Wykorzystywany w produkcji mydła tworzy miłą, lekką pianę.

  • ze względu zawartości minerałów, witamin i protein jest bardzo często stosowany do masażów.

  • kąpiel - dodanie niewielkiej ilości (8-10 ml) do wanny z ciepłą wodą, delikatnie nawilży i ujędrni naszą skórę.

Olej ze słodkich migdałow firmy ETJA jest w 100% naturalny

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zakręcać buteleczkę i przechowywać w chłodnym miejscu .

Olej nośnikowy jest naturalnym produktemWpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołaćniewielkie różnice w kolorzezapachu i gęstości.

POCHODZENIE

Włochy

Opinie

Napisz opinię

Olej ze Słodkich Migdałów 50ml

Olej ze Słodkich Migdałów 50ml

Olej ze Słodkich Migdałów 50ml to olejek nadający się na każdego rodzaju skóre.

Napisz opinię

Produkty powiązane

27 Produkty z tej samej kategorii: